Madrasser till spjälsängar

En bra madrass till spjälsängen ska inte kompromissa mellan komfort och säkerhet. En god natts sömn är så viktigt för barnets utveckling att du inte ska snåla på madrassköpet. Nyfödda bebisar sover i genomsnitt 16-18 timmar per dygn och mycket av den sovtiden spenderas i spjälsängen.

Beroende på storleken på spjälsängen ska madrassen passa på ett korrekt sätt. Den kan såklart inte vara för stor, men den får heller inte vara för liten. Det bör inte finnas mer än 3 cm glipa mellan madrass och spjälor.

Hårdhet, material och andningsförmåga

Madrasser till småbarn ska vara ganska fasta för att undvika att ansiktet kan sjunka ner och ge andningssvårigheter. Det är också för att madrassen ska ge tillräckligt med stabilitet.

Vi har skrivit om att bäddset och temperatur är viktigt och grunden i sängen utgörs av madrassen. Den bör vara tillverkad i ett material som andas och inte suger åt sig för mycket värme eller fukt. Använder du madrasskydd i spjälsängen har du ytterligare ett lager med sina egenskaper som kan påverka helheten.

Skumgummi (polyeter) är det absolut vanligaste materialet i madrasser till spjälsängar. Det av den enkla anledningen att materialt är väldigt billigt och på IKEA är många spjälsängsmadrasser fyllda med skum.

Populärt inom madrasser

 • Madrass Eko Spjälsäng

  Madrass Eko Spjälsäng
  Ekologisk och svensktillverkad madrass från Ng Baby som passar till spjälsängen. Madrassen är tillverkad i hållbara, ekologiska och väl valda material. Ger bra komfort och god luftcirkulation i barnets säng. Stoppningen av komprimerad återvunnen fibervadd. Avtagbart yttertyg för enkel tvättning. Överdraget sys och madrassen stoppas i Emmaljunga, Sverige. Mått: 60 x 120 x 8 cm. Material: Ekologiskt yttertyg av 100 % GOTS-certifierad bomullssatin, stoppning av återvunnen fibervadd, 100 % polyester. Tvättråd: Yttertyget som träs av tvättas i maskin 60 grader. Madrassen kan sköljas av för hand, max 40 grader, utan tvättmedel. Krama ur vattnet, vrid ej madrassen.
 • Bäddmadrass Eko Spjälsäng

  Bäddmadrass Eko Spjälsäng
  Ekologisk och svensktillverkad bäddmadrass från Ng Baby som passar till spjälsängen. Bäddmadrassen är tillverkad i hållbara, ekologiska och väl valda material och ger extra komfort till barnets säng. Bäddmadrassen skyddar dessutom och gör det lättare att hålla sängen ren och fräsch. Bäddmadrassen sys och quiltas i Emmaljunga, Sverige. Mått: 60 x 120 cm. Tvättråd: Tål att tvättas i 60 grader. Sträckes i vått tillstånd.
 • Baby Dan 60x120 DreamSafe Bäddmadrass 60x120 One Size

  Baby Dan 60x120 DreamSafe Bäddmadrass 60x120 One Size
  Din lilla drömtuta kommer slumra in och sova gott på denna mjuka 60x120 DreamSafe Bäddmadrass från det danska märket, Baby Dan. – Tillverkad i Oeko-Tex®-certifierat material. – God andningsförmåga. – Vattentät impregnering som är fri från ftalater. – Allergivänlig och resistent mot dammkvalster. – Kan användas på en säng, i spjälsängen, liggdelen eller barnvagnen. – Mått: 60 x 120 cm. – 95% polyester och 5% bomull. – Maskintvätt 60 grader.
 • AeroSleep 30x75 Säkersömnpaket Evolution 30x75 One Size

  AeroSleep 30x75 Säkersömnpaket Evolution 30x75 One Size
  Bädda i älsklingens säng med detta 30x75 Säkersömnpaket Evolution från sömnexperterna Aerosleep. – Ger ett opimtalt ryggstöd. – Madrassens densitet: 35 kg / m2 – 3 skyddande lager. – Första lagret är designat i 3D-struktur som tillåter luften att cirkulera fritt. – Andra lagret är fuktabsorberande och suger upp alla slags vätskor. – Tredjge lagret är ett tätt skick som skyddar madrassen. – Skyddar mot bakteria och allergener. – Oeko-Tex-certifierat material. – TÜV Rheinland-certifierat. Detta får du: – 1 x madrass. – Mått: 30 x 75 cm. – Material: polyester. – Maskintvätt 60 grader.

Fler tips på madrasser

 • Stokke Sleepi Mininest madrassöverdrag

  Stokke Sleepi Mininest madrassöverdrag
  Vitt överdrag speciellt anpassat för Stokke Sleepi Mininest madrass.
 • AeroSleep baby protect bäddmadrass Stokke Sleepi

  AeroSleep baby protect bäddmadrass Stokke Sleepi
 • ZÖLLNER Sky Comfort 60 x 120 cm

  ZÖLLNER Sky Comfort 60 x 120 cm
  ZÖLLNER Madrass Sky Comfort Märkeskvalitét från ZÖLLNER Kärna: • Babysida med medelmjukt kallskum. • Stabil småbarnssida med kallskum. • Storlek: 60 x 120 cm • Höjd: 8 cm • Vertikal ventilering. Funktionsöverdrag: • Fresh and Dry (36% Bomull, 34% Polyamid, 30% Polyester) • delbar och tvättbar i 60°C (skontvätt) • Allergivänlig
 • Vinter & Bloom Madrasskydd 50X75 Cm

  Vinter & Bloom Madrasskydd 50X75 Cm
  En olycka händer så lätt, för såväl barn, gravida, vuxna och äldre människor. Att skydda madrassen med plastad frotté eller gummimattor av olika slag är inte alltid så kul.Vinter & Bloom Bed Protector är en mycket behagligare lösning. Den består av två lager, underbart mjuk, borstad bomull med ett tunt skyddslager emellan som gör den 100% vattentätt. Vinter & Bloom Bed Protector kan placeras antingen över eller under lakanet och är det säkraste, enklaste och skönaste sättet att hålla sängen torr. Vinter & Bloom Bed Protector prasslar inte och man svettas inte som man gör med andra madrasskydd, eftersom Bed Protector andas. Mjuk 100% vattentät 100% andningsförmåga Du svettas inte Den glider inte Den prasslar inte Fri från PVC Storlek: 50x75cm, Tvättbar i 95°C
 • Troll Madrass för spjälsäng 60 x 120 cm

  Troll Madrass för spjälsäng 60 x 120 cm
  Mjuk och skön madrass från Troll passar standardspjälsängar med bäddmått 60x120 cm. 8 cm hög. Madrasskärnan är i polyester fibervadd och yttertyget är 100% bomull.
 • Rätt Start Madrass Spjälsäng Exklusiv 60X120x10 Cm

  Rätt Start Madrass Spjälsäng Exklusiv 60X120x10 Cm
  Madrass exklusiv med quiltat yttertyg från Rätt Start. En exklusiv madrass till spjälsäng som ger bra stöd och har en tvådelad kärna som enkelt kan tas ut och tvättas i maskin 60°C. Öko tex-certifierad. Mått: 60 x 120 x 10 cmMaterial: yttertyg av bomull/polyester och fyllning av polyester
 • Rätt Start Bäddskydd Frotté 50 x 60 cm

  Rätt Start Bäddskydd Frotté 50 x 60 cm
  Frottén är tillverkat av två skikt ren frotté med ett polyuretan (PU) skikt emellan. Frottén är mjuk och skön att ligga på. Polyuretan-skiktet stoppar effektivt fukt men släpper igenom luft vilken ger ditt barn en sval och skön sovmiljö.
 • Rätt Start 50*60cm Vattentätt bäddskydd One Size

  Rätt Start 50*60cm Vattentätt bäddskydd One Size
  Mjukt bäddskydd för ditt lilla hjärta från Rätt Start. Bäddskyddet är tillverkat av två skikt ren fotté med funktionell polyuretan emellan som andas. Frottén är mjuk och skön för ditt barn att ligga på och polyuretanskiktet stoppar fukt men släpper igenom luft som gör att ditt barn får en sval och skön sovmiljö. Skyddet är tillverkad av Oeko-Tex certifierat material. Mått: 50 x 60 cm Material: bomull och polyuretan Tvättråd: maskintvätt: 60°C
 • AeroSleep 140 x 70 cm SafeSleep Evolution Madrass med Madrasskydd One Size

  AeroSleep 140 x 70 cm SafeSleep Evolution Madrass med Madrasskydd One Size
  – Lågallergent material som är perfekt för känslig hud – Madrasskydd med unik 3D-struktur som ger optimal temperaturkontroll och ventilation – Madrassfyllning i kallskum som ger ergonomiskt stöd till ditt barns rygg – Fuktabsorberande mellanskikt och vattentätt bottenskikt i madrasskyddet garanterar att madrasskyddets topplager förblir torrt utan att madrassen under blir blöt – Madrassöverdraget går att ta av och maskintvätta Vad du får: – 1 x Madrass – 1 x Madrasskydd
 • Rätt Start 75x90 Madrasskydd One Size

  Rätt Start 75x90 Madrasskydd One Size
  Håll madrassen ren samtidigt som den är mjuk och bekväm för din baby med detta 75x90 Madrasskydd från miljövänliga svenska märket Rätt Start. – Tillverkad i mjuk bomullsflanell. – Undersida i funktionell polyuretan som gör madrasskyddet luktfritt, snabbtorkande, hygieniskt och fritt från kvalster. – Oeko-Tex Standard 100 Klass 1 Baby-certifierad ekologisk bomull, fri från allergiframkallande och skadliga ämnen. – Fritt från PVC. – Passar från nyfödd och uppåt. – Mått: 75 x 90 cm. – Yttertyg: 100% bomull. – Undersida: 100% PU. – Maskintvätt 90 grader.
 • AeroSleep 70x140 Sleep Safe 2 i ett Essential Madrass + Skydd One Size

  AeroSleep 70x140 Sleep Safe 2 i ett Essential Madrass + Skydd One Size
  Bädda för en god natts sömn med detta 70x140 Sleep Safe 2 i ett Essential Madrass + Skydd, från AeroSleep. – I setet ingår en madrass och ett skydd. – 3-D struktur för optimal luftcirkulation för att bibehålla bekväm kroppstemperatur. – Fylld med Airfelt® skum, 30 kg/m2. – 10 cm tjock madrass ger ett optimalt stöd för ryggen. – Avtagbart och maskintvättbart madrasskydd. – Madrasskydd: 100% polyester. – Bäddmadrass: 100% polyester. – Stoppning 100% airfelt. – Madrasskydd och bäddmadrass: Maskintvätt 60 grader.
 • Stokke Sleepi Mini inkl. madrass, Natur

  Stokke Sleepi Mini inkl. madrass, Natur
  Stokke® Sleepi™ Mini är den perfekta första sängen till ditt barn. Den ovala formen skapar en nästliknande känsla för en väl skyddad liten bebis. Stokke® Sleepi kan justeras på höjden och kan även göras större allt eftersom ditt barn växer. Utan att ta bort den mysiga känslan. Sängen utgör en mysig hörna i barnrummet och de låsningsbara hjulen gör den enkel att flytta mellan rummen. Med en bredd på bara 67 cm är den yteffektiv och lämpar sig även för trånga utrymmen. En del av Stokke® Sleepi™ fyra-i-ett-koncept Kan byggas ut och användas länge med de olika ombyggnadskiten allteftersom barnet växer Maximal luftcirkulation för en behaglig sömn Kompakt säng och låsbara svänghjul som gör sängen lätt att flytta mellan rummen Sängbotten med justerbar höjd som gör det lättare att lyfta i och ur barnet Komplettera med textilier och tillbehör, som exempelvis en sänghimmel Madrass ingår till sängen. Sänghimmelstativ köps separat
 • AeroSleep 140 x 60 cm SafeSleep Essentials Madrass med Madrasskydd One Size

  AeroSleep 140 x 60 cm SafeSleep Essentials Madrass med Madrasskydd One Size
  – Tillverkad i Oeko-Tex® certifierade material, fria från skadliga ämnen – Lågallergent material som är perfekt för känslig hud – Madrasskydd med unik 3D-struktur som ger optimal temperaturkontroll och ventilation – Fuktabsorberande mellanskikt och vattentätt bottenskikt i madrasskyddet garanterar att madrasskyddets topplager förblir torrt utan att madrassen under blir blöt – Madrassöverdraget går att ta av och maskintvätta Vad du får: – 1 x Madrass – 1 x Madrasskydd
 • Vinter & Bloom - Bed Protector 50x75cm

  Vinter & Bloom - Bed Protector 50x75cm
  Vinter & Bloom Bed Protector är en mycket behagligare lösning än det traditionella skyddet i frotté. Den består av två lager underbart mjuk, borstad bomull med ett tunt skyddslager emellan som gör den 100% vattentätt.
 • Troll Madrass för spjälsäng 60 x 120 cm

  Troll Madrass för spjälsäng 60 x 120 cm
  Mjuk och skön madrass från Troll passar standardspjälsängar med bäddmått 60x120 cm. 8 cm hög. Madrasskärnan är i polyester fibervadd och yttertyget är 100% bomull.
 • Candide Air Madrasskydd Vit

  Candide Air Madrasskydd Vit
  Candide Air Madrasskydd är ett unikt madrasskydd i 3D-meshmaterial som andas och ser till att barnet får en behaglig sovtemperatur. Madrasskyddets undersida är vattentät och ser till att fukt inte tränger in i madrassen. Passar för spjälsäng 60×120 cm. Fakta Candide Air Madrasskydd 3D-meshmaterial som andas Mjuk och slät liggyta Vattentätt Mått: 120×60 cmTvätt: 30 grader i maskinMaterial: Ovansida 3D-mesh. Undersida 100% bomull. Vattentätt material gjort av polyuretan.
 • Rätt Start Bäddskydd Frotté 60 x 120 cm

  Rätt Start Bäddskydd Frotté 60 x 120 cm
  Rätt Start bäddskydd är tillverkad av bomullsfrotté med undersida i funktionell polyuretan som håller bäddskyddet luktfritt, snabbtorkande, hygieniskt och fritt från kvalster. Hela produkten är allergisäker och certifierad enligt Öko-Tex. Frottén är mjuk och skön att ligga på. Bäddskyddet är fritt från PVC. Lättskött och tål maskintvätt i 90 grader.
 • Rätt Start Madrass Spjälsäng Klimatmadrass 60X120x8 Cm

  Rätt Start Madrass Spjälsäng Klimatmadrass 60X120x8 Cm
  Vit madrass basic från Rätt Start. Madrass till spjälsäng som kan tvättas i maskin 60°C. Mått: 60 x 120 x 8 cmMaterial: tyg av bomull/polyester och polyester-fyllning
 • Babydan Frottéunderlag 40 x 50 cm

  Babydan Frottéunderlag 40 x 50 cm
  Baby Dan frottéunderlag som skyddar madrassen när olyckan är framme.Mått: 40 x 50 cm.
 • odenwälder Vattentätt madrasskydd, vit

  odenwälder Vattentätt madrasskydd, vit
  Extra sugkraftigt madrasskydd av mjuk Bomull. Produktdetaljer: Tvättas i 95 °C. Lämplig för torktumling Finns i storlekarna: 50 x 90cm 90 x 100cm 70 x 140cm 90 x 200cm
 • Aerosleep Madrasspaket Säker Sömn Essential 60X120cm

  Aerosleep Madrasspaket Säker Sömn Essential 60X120cm
  Madrasspaketet Essential består av madrass + madrasskydd. Madrassen har en densitet på 30 kg/m³ och består av mjuk Airfelt. Madrassklädseln är mjuk mot huden och kan maskintvättas i 60°C. Madrasskyddet gör att luften cirkulerar tack vare en öppen 3D-struktur vilket gör ditt barn andas fritt, även om hen råkar rulla över på mage. Madrasskyddet ser även till att ditt barn sover torrt och svalt hela natten och lämpar sig extra bra för dig med barn som ofta kissar, kräks eller svettas i sängen. Skyddet består nämligen av tre lager och tack vare den öppna 3D-strukturen rinner väska igenom det övre lagret ner till det andra lagret som samlar upp vätska och håller det övre lagret torrt. Det understa lagret ser till att inget läcker ut och skyddar även mot bakterier och allergener. För bäst luftgenomströmning rekommenderar vi Aerosleeps egna dra-på lakan (köpes till separat). Lakanen finns i vitt, blått, rosa och grått. Egenskaper Madrassens densitet: 30 kg/m3 Madrassens tjocklek: 10 cm Mått: 60 x 120 cm och 70 x140 cm Madrassfyllning: Airfelt®: ett luftigt material som ger ett stöd för barnets rygg Madrasskyddet skyddar mot bakterier och allergener, utan kemiska tillsatser Madrassöverdrag och madrasskydd: Polyester Dragkedja på överdraget: Ja Maskintvätt 60 ° C
 • Rätt Start Bed Protection Ambipur 50X60 Cm One Size

  Rätt Start Bed Protection Ambipur 50X60 Cm One Size
  Håll madrassen ren och torr med detta madrasskydd från Rätt start. Den skyddar madrassen samtidigt som den är mjuk och bekväm för din lilla bebis. Madrasskyddet är tillverkat i mjuk bomullsflanell med undersida i funktionell polyuretan som gör den luktfri, snabbtorkande, hygienisk och fri från kvalster. Den är gjord av textilier som är Oeko-Tex® certifierad, fritt från farliga ämnen och fri från PVC. Mått: 50 x 60 cm Material: Yttertyg: 100% bomull, Undersida: 100% PU Tvättråd: Maskintvätt: 90°
 • Candide Madrasskydd Bambu 60X120cm

  Candide Madrasskydd Bambu 60X120cm
  Dra-på-madrasskydd i vattenavvisande material. Sovsidan är gjord av absorberande och resistent frotté och undersidan av polyuretan. Materialet är tunnt, andas och är antiperspirant. Denna storlek passar madrasser (standard). Tillverkad av: 80% bomullsbambu, 20% viskos.
 • AeroSleep 119 x 70 cm Stokke Sleepi™ Madrasskydd One Size

  AeroSleep 119 x 70 cm Stokke Sleepi™ Madrasskydd One Size
  – Tillverkad i Oeko-Tex® certifierade material, fria från skadliga ämnen – Lågallergent material som är perfekt för känslig hud – Madrasskydd med unik 3D-struktur som ger optimal temperaturkontroll och ventilation – Fuktabsorberande mellanskikt och vattentätt bottenskikt i madrasskyddet garanterar att madrasskyddets topplager förblir torrt utan att madrassen under blir blöt – Passar till 119 x 70 cm Madrass till Stokke™ Sleepi™
 • Rätt Start 75*90 Vattentätt bäddskydd One Size

  Rätt Start 75*90 Vattentätt bäddskydd One Size
  Mjukt bäddskydd för ditt lilla hjärta från Rätt Start. Bäddskyddet är tillverkat av två skikt ren fotté med funktionell polyuretan emellan som andas. Frottén är mjuk och skön för ditt barn att ligga på och polyuretanskiktet stoppar fukt men släpper igenom luft som gör att ditt barn får en sval och skön sovmiljö. Skyddet är tillverkad av Oeko-Tex certifierat material. Mått: 75 x 90 cm Material: bomull och polyuretan Tvättråd: maskintvätt: 60°C
 • Rätt Start Madrasskydd Flanell 50X60 Cm

  Rätt Start Madrasskydd Flanell 50X60 Cm
  Bäddskydd som andas i mjuk bomullsflanell. Öko-tex 100, KLASS 1 BABY. Bäddskydd som andas i PU-behandlad flanell. Rätt Starts madrasskydd är tillverkat av ren bomullsflanell med undersida i funktionell polyuretan (PU) som andas. Konstruktionen håller bäddskyddet luktfritt, snabbtorkande, hygieniskt och fritt från kvalster. Flanellen är mjuk att ligga på. Fritt från PVC. Hela produkten är allergisäker och certifierad enligt ÖKO-TEX KLASS 1 BABY. ÖKO-TEX STANDARD 100 är en internationell standard som ställer stränga humanekologiska krav på textilprodukter. ÖKO-TEX garanterar att de textiler som klarat testerna och certifierats inte innehåller koncentrationer av farliga ämnen som kan vara skadliga för människors hälsa. Som helhet är testkriterierna för ÖKO-TEX betydligt strängare än aktuell lagstiftning och har i många fall använts som förebild för lagstiftning – tex vid förbudet mot cancerframkallande AZO-färgämnen, de stränga gränsvärdena för formaldehyd samt förbudet mot allergena färgämnen. Kraven i KLASS 1 BABY är strängast av de fyra ÖKO-TEX klasserna som finns. Standarden kräver att hela produkten, d.v.s. även knappar, blixtlås m.m. måste uppfylla de hårda kraven för att märkas med ÖKO-TEX. Om produkten är avsedd för små barn så måste den uppfylla KLASS 1 BABY för att få märkas med ÖKO-TEX, vilket alla våra påslakan, täcken, kuddar, madrasser, madrasskydd, spjälskydd, amningskuddar, skötbäddar och övriga bäddtextiler har. Tvättråd: MACHINE-WASHABLE 90°C Tillverkningsmaterial: Cotton, polyuretaneProduktens storlek: 50x60cmKan användas från (månader): 0mths+Produktens vikt i förpackning (g): 150
 • AeroSleep 70x140 Junior Bed Madrasskydd One Size

  AeroSleep 70x140 Junior Bed Madrasskydd One Size
  Ditt barn kommer att sova säkert och bekvämt på detta hygienska 70x140 Junior Bed Madrasskydd från belgiska märket AeroSleep. – Oeko-Tex-certifierat. – Hypoallergen. – Unik 3-D -struktur (som bivax) ger mycket god andningsförmåga. – Ett luftlager gör att barnet kan andas obehindrat även liggandes på mage. – Lätt att ta av och tvätta i maskin . – Ger en behaglig temperatur för ditt barn. – Ogenomtränglig film som skyddar madrassen från smuts och håller ditt barn torrt. – Kan kombineras med märkets madrass och dra-på lakan för att få ett komplett Säker Sömn Madrasspaket. – Mått: 70 x 140 cm. – Yttertyg: 100% polyester. – Mellanlager: 80% bomull och 20% polyester. – Mellanlager 2: 100% polyuretan. – Maskintvätt 60 grader.
 • Disney Frozen Disney™ Frost® 2-i-1 Luftmadrass och Täcke One Size

  Disney Frozen Disney™ Frost® 2-i-1 Luftmadrass och Täcke One Size
  – 2-i-1 Luftmadrass med fastsatt täcke. – Kan blåsas upp på bara ett par minuter. – Pump ingår ej. – Använd endast med tillsyn av vuxen. Vad du får: – 1 x Luftmadrass med Täcke.
 • JULIUS ZÖLLNER Madrasskydd Safety Plus, 50 x 70 cm

  JULIUS ZÖLLNER Madrasskydd Safety Plus, 50 x 70 cm
  Med madrasskyddet från Zöllner kan du hålla din madrass fräschare och renare längre och samtidigt minska dess slitage. Den tar upp 1,8 liter vätska per kvadratmeter och är fri från PVC. Produktdetaljer: Material: 100% Bomull med PU på insidan. Kan kokas i upp till 95°C grader Storlek: 50 x 70 cm
 • Summerville Madrasskydd till Spjälsäng

  Summerville Madrasskydd till Spjälsäng
  Ekologiskt GOTS-certifierat madrasskydd från Summerville i ekologisk bomull.
 • LULANDO Madrasskydd

  LULANDO Madrasskydd
  Vattentätt madrassskydd som finns i olika storlekar: 60 x 90 cm 60 x 120 cm 70 x 140 cm 90 x 200 cm 140 x 200 cm 160 x 200 cm 180 x 200 cm Bra fördelar: Vattentätt och fuktabsoberande Andningsaktivt lager Allergivänlig Passar madrasser upp till 40 cm tjocka Tvättas i 90 grader Kan torktumlas upp till 70°C Håller madrassen torr och ren. Skyddar mot fläckar, vätskor, sängvätande, svett samt förlänger madrassens hållbarhet. Perfekt för allergiket då den kan tvättas upp till 90°C. Ändå behåller den sina bra egenskaper. Är enkel att dra på höga madrasser tack vare gummihörn. Tygerna som används har STANDARD 100 från OEKO TEX, vilket innebär att de uppfyller stränga ekologiska krav och är säkra i kontakt med känslig hud hos spädbarn och småbarn. Denna produkt tillverkades i EU. Produktdetaljer: Material: 82% Bomull, 18% Polyester Membran: 100% Polyuerthan Tvättas i 90 °C Lämplig för torktumling
 • Vinter & Bloom Madrasskydd 100X150 Cm

  Vinter & Bloom Madrasskydd 100X150 Cm
  Vinter & Bloom Madrasskydd 100x150cm är ett mycket praktiskt och mjukt madrasskydd som skyddar sängen mot de eventuella olyckorna som händer då man är liten. Skyddet består av två lager borstad bomull med ett tunt skyddslager emellan. Skyddslagret gör att madrasskyddet är 100 % vattentätt medans bomullslagren tillåter skyddet att andas vilket gör att man kan ligga på det utan att börja svettas. Till skillnad från många andra madrasskydd så prasslar inte detta vilket gör att man kan rulla runt på det utan att ständigt bli väckt. Madrasskyddet kan placeras både under och över lakanet.- Fri från PVC- 100% Vattentät- 100% AndningsförmågaMått: 100x150 cmTvättråd: Tvättbar i 95°C
 • ALVI Luftikus Resemadrass

  ALVI Luftikus Resemadrass
  ALVI Luftikus Madrass för resesängar Vid resa kan det kännas skönt att ha någonstans där barnet kan vila och slappna av. En perfekt hjälp är Alvi - resesängsmadrass. Enkel att transportera och enkel att fälla ihop. Den kan även användas som lekmatta. Madrassen är 60 x 120 cm stor. • Praktisk, ihopfällbar resemadrass • Ovansida med Klima Control System: Den formade strukturen, ett luftgenomsläppande material optimerar fuktighetsregleringen och ventilationen. • Vertikala luftceller bidrar till en god och hälsosam sömn • Klädsel på undersidan: Grön avtagbar klädsel av 100 % bomull - tvättas i 60°
 • Stokke Sleepi™ Jr Madrass OneSize

  Stokke Sleepi™ Jr Madrass OneSize
  Lägg ner din lilla solstråle mjukt och bekvämt på denna mjuka Sleepi™ Jr Madrass från det innovativa designermärket Stokke®. – Tillverkad i Oeko-Tex-certifierat material – Allergivänlig – Spår i madrasskum för bra ventilation – Elastisk med tryckbeständiga kvaliteter – Ingår ett madrasskydd – Endast kompatibel med Stokke® Sleepi™ – Material: polyuretanskum
 • Saxnäs Home 2-Pack Sängskydd 40 x 90 cm Vit One Size

  Saxnäs Home 2-Pack Sängskydd 40 x 90 cm Vit One Size
  – Oeko-Tex®-certifierad, fri från skadliga material – Tillverkad i mjukt, vätskeabsorberande frottématerial
 • Candide 40x80 Candide Madrasskydd One Size

  Candide 40x80 Candide Madrasskydd One Size
  Din lilla skatt kan sova gott på en mjuk och ren madrass med detta 40x80 Candide Madrasskydd från franska märket Candide. – Tillverkad i mjuk och hygienisk bambuviskos som är skonsam mot känslig hud. – Naturligt lågallergen och mögel- och kvalsterresistent. – Vattentät undersida. – Resår i kanterna. – Passar med barnvagn, vagga och babysäng. – Tillverkad i Europa. – Mått: 40 x 80 cm. – Yttertyg: 80% bambuviskos och 20% polyester. – Undersida: 100% polyuretan. – Maskintvätt 30 grader.
 • Rätt Start 60x120 Climate Madrass Exclusive One Size

  Rätt Start 60x120 Climate Madrass Exclusive One Size
  Din lilla sömntuta kommer slumra gott på denna välgjorda 60x120 Climate Madrass Exclusive från det populära märket Rätt Start. – Tillverkad i Oeko-Tex®-certifierade material. – Fri från gifter och andra giftiga ämnen. – Tjock och stabil madrass. – Ytan har mycket god andningsförmåga. – Avleder värme och fukt när för mycket uppstår. – Kärna i två delar. – Löstagbart överdrag som är enkelt att rengöra. Vad du får: – 1 x Climate Madrass Exclusive. – Mått: 60x120x10 cm. – Överdrag: 52% polyester och 48% bomull. – Madrass: 100% polyester. – Överdraget kan tvättas i tvättmaskin i 60 grader.
 • Rätt Start Bäddskydd Flanell 50 x 60 cm

  Rätt Start Bäddskydd Flanell 50 x 60 cm
  Bäddskydd som andas i PU-behandlad flanell. Rätt Starts bäddskydd är tillverkat av ren bomullsflanell med undersida i funktionell polyuretan (PU) som andas. Konstruktionen håller bäddskyddet luktfritt, snabbtorkande, hygieniskt och fritt från kvalster. Flanellen är mjuk att ligga på. Fritt från PVC. Hela produkten är allergisäker och certifierad enligt öko-tex.
 • Stokke Sleepi™ Mini Protection Sheet WHITE

  Stokke Sleepi™ Mini Protection Sheet WHITE
  Sleepi™ Mini Protection Sheet från norska märket Stokke® skyddar din madrass vid alla tillfällen. – Tillverkad i Öko-Tex certifierade material. – Vattentätt membran. – Mått: 72 x 54 cm. – Yttermaterial: 100% bomull. – Membran: 100% polyuretan. – Maskintvätt 40 grader.
 • AeroSleep 120 x 60 cm SafeSleep Evolution Madrass med Madrasskydd One Size

  AeroSleep 120 x 60 cm SafeSleep Evolution Madrass med Madrasskydd One Size
  – Lågallergent material som är perfekt för känslig hud – Madrasskydd med unik 3D-struktur som ger optimal temperaturkontroll och ventilation – Madrassfyllning i kallskum som ger ergonomiskt stöd till ditt barns rygg – Fuktabsorberande mellanskikt och vattentätt bottenskikt i madrasskyddet garanterar att madrasskyddets topplager förblir torrt utan att madrassen under blir blöt – Madrassöverdraget går att ta av och maskintvätta Vad du får: – 1 x Madrass – 1 x Madrasskydd
 • JULIUS ZÖLLNER Madrasskydd Air 70 x 140 cm

  JULIUS ZÖLLNER Madrasskydd Air 70 x 140 cm
  Produktdetaljer Mått: Storlek: ca. 70 x 140 cm Material: 100% Polyester med Bomullskant Tvättas i 60 °C. Allergivänlig
 • Rätt Start 60*120 Vattentätt bäddskydd One Size

  Rätt Start 60*120 Vattentätt bäddskydd One Size
  Mjukt bäddskydd för ditt lilla hjärta från Rätt Start. Bäddskyddet är tillverkat av två skikt ren fotté med funktionell polyuretan emellan som andas. Frottén är mjuk och skön för ditt barn att ligga på och polyuretanskiktet stoppar fukt men släpper igenom luft som gör att ditt barn får en sval och skön sovmiljö. Skyddet är tillverkad av Oeko-Tex certifierat material. Mått: 60 x 120 cm Material: bomull och polyuretan Tvättråd: maskintvätt: 60°C
 • Saxnäs Home 40x90 2-Pack Madrasskydd Vit One Size

  Saxnäs Home 40x90 2-Pack Madrasskydd Vit One Size
  Skydda madrassen mot fläckar med detta 40x90 2-Pack Madrasskydd i Vit från svenska märket Saxnäs Home. – Oeko-Tex®-certifierat material – Passar de flesta vagnar i standardstorlek. – 100% bomull. – Maskintvätt 60 grader.
 • Carena 60x120 cm Tranholmen Madrass Vit One Size

  Carena 60x120 cm Tranholmen Madrass Vit One Size
  Ditt lilla busfrö kommer kunna sova gott hela natten på denna bekväma 60x120 cm Tranholmen Madrass i Vit med design från det svenska märket Carena. – Tillverkad med återvunnen vadd. – Löstagbart yttertyg som är enkelt att tvätta. – Passar de flesta spjälsängar. – Tillverkad i Sverige. – Fyllning: återvunnen vadd. – Yttertyg: bomull och polyester. – Fyllning: Endast handtvätt. – Yttertyg: Maskintvätt 60 grader. – Mått: 60 x 120 x 8 cm.
 • Aerosleep Madrasspaket Säker Sömn Evolution 60X120cm

  Aerosleep Madrasspaket Säker Sömn Evolution 60X120cm
  Madrasspaketet Evolution består av madrass + madrasskydd. Evolution madrasspaket ger optimal support för ditt barns rygg. Madrassen har en densitet på 35 kg/m³ och består av kvalitativ kallskum. Madrassklädseln är mjuk mot huden och kan maskintvättas i 60°C. Madrasskyddet gör att luften cirkulerar tack vare en öppen 3D-struktur vilket gör ditt barn andas fritt, även om hen råkar rulla över på mage. Madrasskyddet ser även till att ditt barn sover torrt och svalt hela natten och lämpar sig extra bra för dig med barn som ofta kissar, kräks eller svettas i sängen. Skyddet består nämligen av tre lager och tack vare den öppna 3D-strukturen rinner väska igenom det övre lagret ner till det andra lagret som samlar upp vätska och håller det övre lagret torrt. Det understa lagret ser till att inget läcker ut och skyddar även mot bakterier och allergener. För bäst luftgenomströmning rekommenderar vi Aerosleeps egna dra-på lakan (köpes till separat). Lakanen finns i vitt, blått, rosa och grått. Egenskaper Madrassens densitet: 35 kg/m³ Madrassens tjocklek: 11 cm Mått: 40 x 90 cm (madrasstjocklek 5 cm), 60 x 120 cm och 70 x140 cm Madrassfyllning: Kallskum Madrasskyddet skyddar mot bakterier och allergener, utan kemiska tillsatser Madrassöverdrag och madrasskydd: Polyester Dragkedja på överdraget: Ja Maskintvätt 60 ° C
 • Candide Air Madrasskydd (Vit)

  Candide Air Madrasskydd (Vit)
  Candide Air Madrasskydd är ett unikt madrasskydd i 3D-meshmaterial som andas och ser till att barnet får en behaglig sovtemperatur. Skyddets undersida är vattentätt och förhindrar att fukt tränger in i madrassen. Passar för spjälsängar 60x120 cm.
 • Candide Madrass Årstid

  Candide Madrass Årstid
  Candide Madrass Årstid är en vändbar madrass för spjälsängar. Den ena sidan används på sommaren och den andra på vintern.
 • Dryzleep 120x60 Drykid Madrasskydd OneSize

  Dryzleep 120x60 Drykid Madrasskydd OneSize
  Skydda madrassen från spill med detta 120x60 Drykid Madrasskydd, från norska märket Easygrow. – Oeko-Tex-certifierad och testad för skadliga ämnen. – Fuktabsorberande. – Tillverkad av hygieniskt material med god andningsförmåga. – Anti-bakteriell. – Använd skyddet under lakanet med den vattentäta sidan neråt. – Lätt och smidig att ta med på resan. – Ovansida: 100% rayon. – Undersida: 100% polyester med polyuretanimpregnering. – Maskintvätt 60 grader.

Spjälsängsmadrasser i naturliga material

Det finns madrasser gjorda av naturmaterial som bovete, kokos eller sjögräs. En del barn kan utveckla allergi och då finns skum eller latex som alternativ.

Naturskyddsföreningen rekommenderar att leta efter madrasser och sängkläder märkta med Oeko-Tex. Det är en märkning som garanterar testning och de är fria från hälsofarliga ämnen. En annan märkning som också är bra är GOTS (Global Organic Textile Standard). Vi har inkluderat en del tips på ekologiska madrasser till spjälsäng här på sajten.

ileadileadileadileadileadilead