Ekologiska madrasser

Huden är kroppens största organ och mer än bara en barriär mot omgivningen. Små spädbarn spenderar över halva dygnet sovandes och en stor del i sin säng. En ekologisk madrass till spjälsängen är något som många därför tycker är viktigt.

Spjälsängsmadrass i ekologiskt material

Vi listar ekologiska madrasser och bäddmadrasser i rätt storlek för spjälsängar. Stoppning och yttermaterial i den här gruppen av madrasser är gjord av naturligt material producerat på ett ekologiskt sätt. Det ska vara GOTS-certifierade eller Oeko-Tex märkta material. Det gäller även för madrasskydd till spjälsängen.

Populärt inom ekologiska madrasser

  • Madrass Eko Spjälsäng

    Madrass Eko Spjälsäng
    Ekologisk och svensktillverkad madrass från Ng Baby som passar till spjälsängen. Madrassen är tillverkad i hållbara, ekologiska och väl valda material. Ger bra komfort och god luftcirkulation i barnets säng. Stoppningen av komprimerad återvunnen fibervadd. Avtagbart yttertyg för enkel tvättning. Överdraget sys och madrassen stoppas i Emmaljunga, Sverige. Mått: 60 x 120 x 8 cm. Material: Ekologiskt yttertyg av 100 % GOTS-certifierad bomullssatin, stoppning av återvunnen fibervadd, 100 % polyester. Tvättråd: Yttertyget som träs av tvättas i maskin 60 grader. Madrassen kan sköljas av för hand, max 40 grader, utan tvättmedel. Krama ur vattnet, vrid ej madrassen.